Over ons

Onze pa, René Willems, verbouwde Citroën camionettes voor paardenvervoer en Sulky’s. Als je in het woordenboek gaat zoeken, kom je op een draverij kar, want Sulky doet niet altijd een belletje rinkelen. Kortom, wedstrijd wagentjes die getrokken worden door paarden. Die karren moesten er dus wel staan. 

Tot op een dag iemand hem vroeg: kunt ge voor mij zo geen remorqueske bouwen? Dat komt uit het Frans. Bij ons zeggen ze aanhangwagen en voor onze Noorderburen is het een trailer. In ieder geval, nog voor je één van die woorden of Sulky kan uitspreken, bestond RW Aanhangwagens. 

En daar liepen Bjorn en Nathalie van jongs af aan rond. Toen als broer en zus in het bedrijf van hun ouders, intussen als zaakvoerders van dat van hen zelf. Want Bjorn doorliep ongeveer elke post die er bestond bij RW Aanhangwagens tot hij de zaak overnam en verder uitbouwde als BW Trailers.

Dat is waar we nu meer dan 30 jaar later staan: onze voeten stevig in het verleden, maar met onze blik doelgericht vooruit. 

Onze pa, René Willems op de schoolbanken (midden rechts)

Missie en visie

Vanuit die geschiedenis zijn we dagelijks in de weer met onze klanten de beste kwaliteit te garanderen. Omdat we die kwaliteit hoog in het vaandel dragen, maken we onze aanhangwagens steviger dan nodig. Zet 10 trailers op een rij en je haalt de BW’s er zo uit.

Toch heeft dat geen impact op ons productieproces. We engageren ons om jouw aanhangwagen zo snel mogelijk te produceren zonder eventuele specifieke wensen uit de weg te gaan. Daarom denken we graag mee om samen tot de beste oplossing te komen.

Want BW Trailers produceert op maat. We bieden een ruim aanbod aanhangwagens aan, maar zoeken samen oplossingen als je vragen hebt die daarvan afwijken. Tenzij het indruist tegen de wettelijke voorschriften natuurlijk.

Een BW voor iedereen

Geen aanhangwagen te gek of we zetten onze schouders eronder binnen de mate van het mogelijke. Zo engageren we ons voor maatwerk op vraag. Daarnaast hebben we een ruim aanbod aan diverse modellen. Van de klassieke ongeremde aanhangwagen tot 750kg in verschillende modellen en afmetingen tot een drieas aanhangwagen van 3500kg. Voor hobbyisten en professionals. Van bouwbedrijven en groendiensten tot tuinarchitecten of installatiebedrijven. Een aanhangwagen voor iedereen. 

Maar waar kan je terecht om onze trailers te kopen? We zijn actief in een aantal markten en verkopen remorques, aanhangwagens of trailers in de BeNeLux en Frankrijk, tot zelfs Zwitserland en Roemenië. Waarbij we al onze producten leveren met een gelijkvormigheidsattest dat geldig is voor de hele Europese Unie. Die kan je vinden bij verschillende dealers verspreid over deze landen.

Van Sulky’s naar BW Trailers

Of hoe er ooit één remorque op vraag werd besteld. Die flexibiliteit zijn we van vader op kind nooit verloren. Toch zijn we op vandaag uitgegroeid tot marktleider, verdelen we deze vraag over verschillende verdelers en verliezen we daarbij nooit de kwaliteit van een BW uit het oog. 

Aangename kennismaking,
wij zijn BW Trailers.


Waar we om geven

Met meer dan 30 jaar ervaring en de blik vooruit bieden we kwaliteit op maat.

BW Trailers
doorheen de jaren

Van Sulky’s tot aanhangwagens, van jongs af aan, van Lier tot marktleider: het verhaal van BW Trailers

1991

De start van RW Aanhangwagens

De eerste remorque op aanvraag van één persoon.
De start van RW Aanhangwagens

1998

Van aanhangwagens naar BW Trailers

Bjorn en Nathalie nemen de zaak over van hun vader.

Van aanhangwagens naar BW Trailers

2009

Onderzoek naar beste materialen

We dragen kwaliteit hoog in het vaandel en werken samen met de beste producenten voor onze materialen.

Onderzoek naar beste materialen

2016

BW Trailers breidt uit

BW Verhuist van Lier naar Duffel en breidt daarmee zijn winkel- en productieruimte en het gamma uit. 

BW Trailers breidt uit

2021

BW Trailers in volle groei

BW Trailers biedt al meer dan 30 jaar kwaliteit aan. Gegroeid uit een rijke geschiedenis, wordt er sterk naar voor gekeken. 

BW Trailers in volle groei

Onze dealers

BW Trailers verdeelt in de BeNeLux, Duitsland & Frankrijk.

Bekijk al onze dealers

AHW Stock
Rocha Marolles
Berger – Draye SPRL
Sélestat Location
AHW Servaes Jorn
Locavert
HOB Aanhangers
Atlantique Remorques Franc
Remorques’ H Auvergne